Ajankohtaista

Puheenjohtajan tervehdys

Maaliskuu 2018

 

Hyvät Skoopin jäsenet

Skoopin kevätkoulutus järjestetään maanantaina 23.4.2018 Helsingissä otsikolla ”Pulmia perheessä”. Päivän aikana pohdimme, mitä perheenjäsenen sairaus, vaikea ongelma tai ahdistavan salaisuuden piilottaminen voi vaikuttaa koko perheeseen. Pyrimme tarkastelemaan aihetta sekä lasten/nuorten että perheen aikuisten näkökulmasta. Koulutustilaisuutemme tarjoaa opiskeluhuollon toimintaympäristöön näkemystä ja keinoja perheen ongelmien havaitsemiseen sekä tietoa apua tuovista toimintatavoista.

Koulutuspäivän päätteeksi pidämme Skooppi ry:n kevätkokouksen, johon kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Kokouksessa käsitellään mm. yhdistyksen sääntömuutosta.

Olemme Skoopissa siirtymässä sähköiseen tiedottamiseen. Tähän saakka jäsenet ovat saaneet kahdesti vuodessa kirjeen, jossa on koulutuskutsun lisäksi ollut lyhyt puheenjohtajan tervehdys. Myös jäsenmaksulomakkeet on lähetetty kirjeitse. Nyt olemme siirtymässä sähköpostitse tapahtuvaan yhteydenpitoon. Jo tämä kirje tavoittaa osan jäsenistämme sähköpostitse, osan vielä kirjeitse. Mikäli olet saanut kirjeen, on se merkki siitä, että Skoopilla ei ole tiedossa sähköpostiosoitettasi. Voisitko siinä tapauksessa ystävällisesti ilmoittaa sähköpostiosoitteesi mahdollisimman pian osoitteeseen , niin jatkossa tulet saamaan tiedotteemme sähköpostiisi. Edellä mainitun Skoopin sähköpostiosoitteen välityksellä voit muissakin mahdollisissa asioissa olla yhteydessä yhdistykseen.

Olemme luomassa myös Facebook-tiliä, jonka kautta pystymme entistä paremmin tavoittamaan jäsenemme ja kaikki aihepiiristämme kiinnostuneet. Olethan käynyt katsomassa myös uusitut nettisivumme www.skooppi.fi.

Tervetuloa kevätkoulutukseemme! Levitäthän tietoa koulutuspäivästä myös työyhteisössäsi.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen

Hannele Kallio, Skoopin puheenjohtaja

 

Skoopin kevätkoulutus ”Pulmia perheessä” 23.4.2018

Kaipaatko tukea ja tietoa tilanteisiin, joissa lapsella/nuorella tai perheessä on sairaus tai vakava ongelma?
Tilanteet voivat tulla esille kouluterveydenhuollon laajojen tarkastusten, opiskeluterveydenhuollon tarkastusten, tai usein myös ongelma- tai oirelähtöisen yhteydenoton kautta.
Tunnemmeko riittävän hyvin hoitojärjestelmän koko perhettä koskevia toimintamalleja, jotta osaamme ”puhaltaa yhteen hiileen” muiden perhettä hoitavien ja hoidosta vastaavien kanssa?
Nuoren syömishäiriö tai esim. yhden perheenjäsenen päihdeongelma vaikuttaa kaikkiin perheessä. Kevätkoulutuksen tavoitteena on tuoda esille perhenäkökulmaa ja esitellä koko perheen huomioon ottavia hoitomalleja.

 

A A M U P Ä I V Ä

8:30 – 9:15 Ilmoittautuminen ja tutustuminen näyttelyyn, aamukahvi

9:15 – 9:30 Koulutuksen avaus

9:30 – 10:15 Syömishäiriö ravistelee koko perhettä – minkälaista tukea tarvitaan? Anna Hasan, toiminnanohjaaja, psykofyysinen fysioterapeutti, Syömishäiriöliitto-SYLI ry ja Katri Mikkilä, kehittämiskoordinaattori, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti, Syömishäiriöliitto-SYLI ry

10:15 – 10.20 ”Pylly ylös” -taukojumppa

10:20 – 11.05 Lapsellani on syömishäiriö, auttakaa! Anna Kotiranta, lastenlääkäri, nuorisolääketieteen erityispätevyys, HUS

11:05 – 11:30 Keskustelu

11:30 – 12:30 Lounas ja tutustuminen näyttelyyn

 

I L T A P Ä I V Ä

12:30 – 13:30 Lapset, nuoret ja vanhempien päihteiden käyttö Minna Ilva, VTM, projektipäällikkö, A-klinikkasäätiö/Lasinen Lapsuus

13:30 – 14:00 Kahvi ja tutustuminen näyttelyyn

14:00 – 15:00 Perheen salaisuudet Sirkku Suontausta-Kyläinpää, koululääkäri ja perheterapeutti, Janakkalan kunta

15:00 – 15:30 SPR:n Nuorten turvatalot perheiden tukena Pekka Väänänen, johtaja, Nuorten Turvatalo, Vantaa

15:30 – 16:00 Yhdistyksen kevätkokous

 

Tilaisuutta anotaan erikoistumiskoulutukseksi soveltuviin aloihin.

Ilmoittautuminen https://skooppi.fi/koulutus/ilmoittautuminen (sähköinen ilmoittautumislomake) 13.4.2018 mennessä. Koulutuksen hinta on Skoopin jäsenille 50€, muille 70€. Lounas on omakustanteinen. IBAN FI63 6601 0001 1976 49, BIC: AABAFI22, Suomen koulu- ja opiskeluterveys yhdistys Skooppi ry. Laitathan viestikenttään osallistujan nimen ja otat kuitin mukaan ilmoittautumiseen. Laskutuslisä 5,00€. Ajo-ohje: Allergiatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja, käytä HUS/Allergiasairaalan, Meilahdentie 2 parkkipaikkoja. Tiedustelut ja mahdolliset peruutukset Merja Saarinen, , GSM 040 831 3990.

Ilmoittaudu tästä.