Ajankohtaista

Skooppi ry on EUSUHMin (European Union for School and  University Health and Medicine) jäsen.

EUSUHMin seuraava kongressi on Potsdamissa 3.-5.10.2024. Kongressin alustava ohjelma on nyt julkaistu.
EUSUHM — 22nd conference

EUSUHMin Expert Forum on somealusta, joka on perustettu edistämään keskustelua, ja hyödyllisen tiedon leviämistä jäseniltä jäsenille. Tiedon ja parhaiden käytänteiden jakamisen tavoitteena on lisätä eurooppalaisten opiskeluhuoltopalveluiden ammattilaisten välistä yhteistyötä ja verkostoitumista.

Expert Forum on perustettu Facebookin suljettuna ryhmänä ja Skoopin jäsenenä voit liittyä mukaan:
1) Kirjoittamalla ”EUSUHM Expert Forum” Facebookin hakukenttään.
2) Napsauttamalla ”Join” painiketta ryhmän ikonin vieressä.
3) Vastaamalla kyselylomakkeeseen

Opiskeluterveysteko -palkinto: Lääketieteen tohtori, nuorisolääkäri Noora Seilo, Tampere.

Lehdistötiedote ”Julkaisuvapaa  2.11.2023 klo 18.00 ”

Skooppi ry:n vuoden 2023 tunnustuspalkinto opiskeluterveydenhuollon kehittäjälle

Suomen koulu- ja opiskeluterveyden yhdistys Skooppi ry on 60 vuotta sitten perustettu – ja alallaan Suomen ainoa – koulu- ja opiskeluterveyden työntekijöiden ja asiantuntijoiden yhteinen järjestö. Skooppi tunnetaan erityisesti laadukkaiden koulutusten järjestämisestä.
Skooppi ry:n tunnustuspalkinto ”Vuoden opiskeluterveysteko” annetaan merkittävästä työstä opiskelijoiden terveyden edistämiseksi. Tänä vuonna yhdistys haluaa nostaa esille merkittävän väitöskirjatutkimuksen opiskeluterveydenhuollosta. Tunnustuspalkinnon ojensi Skoopin puheenjohtaja erikoislääkäri Anu Mähönen yhdistyksen syyskoulutuksessa Turussa Risto Lahesmaa -salissa 2.11.2023.

Opiskeluterveysteko -palkinto: Lääketieteen tohtori, nuorisolääkäri Noora Seilo, Tampere.

Noora Seilon väitöskirja ”Yliopisto-opiskelijoiden terveystarkastukset: yhteys terveyspalvelujen käyttöön ja tutkinnon suorittamiseen” hyväksyttiin Tampereen Yliopistossa kesäkuussa 2023. Väitöstilaisuuden yleisö antoi seisten aplodit väittelijälle, mikä on varsin harvinaista väitöstilaisuuksissa. Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu tutkimus tuotti uutta tietoa yliopisto-opiskelijoiden vuosiluokasta koko Suomesta, kuuden vuoden opiskeluajalta. Merkittävin tulos oli, että terveystarkastuksiin osallistuneet opiskelijat käyttivät enemmän opiskeluterveydenhuollon palveluita, erityisesti mielenterveysoireiden hoitoon, ja myös suorittivat tutkinnon useammin kuin muut opiskelijat.  Tutkimuksen tulokset ovat välittömästi hyödynnettävissä korkeakouluopiskelijoiden palvelujen kehittämiseen.
Seilo on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Tampereen Yliopistosta vuonna 2007. Hänellä on monipuolinen työ- ja johtajakokemus opiskeluterveydenhuollossa, ja Tampereen kaupungin kehittäjäpalkinto on myönnetty hänelle kahdesti. Lisäksi hän on kirjoittanut sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen tason selvityksen opiskeluterveydenhuollosta sekä oppaan SORA-lainsäädännön toimeenpanosta terveydenhuollossa.  Hän on toiminut Skooppi ry:n hallituksessa 2014-21 ja on vuodesta 2017 alkaen Euroopan koulu- ja opiskeluterveysunionin (EUSUHM) hallintoneuvoston jäsen. Seilo on elokuussa 2023 nimitetty Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla:n tieteelliseksi toimittajaksi.

Sääntömääräinen syyskokous 2.11.2023 klo 15:30

 

 

Kokouksen asiakirjat: esityslista, toimintasuunnitelma, talousarvio

 

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta
 4. Valtakirjojen tarkastus
 5. Esityslistan hyväksyminen
 6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet joka kolmas vuosi. Yhdistyksen sääntöjen mukaan Skoopin hallituksessa on puheenjohtaja ja jäseniä 8—10. Hallituksen puheenjohtaja Anu Mähösen kausi on 2023—2025. Hallituksessa on kuluvana vuotena ollut jäseniä 9, joista erovuorossa ovat Antonina Carlberg, Jonna Kekäläinen ja Tiina Louhi. 
 7. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö vuodelle 2024
 8. Toimintasuunnitelma vuodelle 2024
 9. Päätetään jäsenmaksu vuodelle 2024 sekä hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden palkkiot
 10.   Talousarvio vuodelle 2024
 11.   Muut esille tulevat asiat
 12.   Kokouksen päättäminen

Sääntömääräinen kevätkokous 18.4.23 klo 15:30

 

Suomen koulu- ja opiskeluterveyden yhdistys Skooppi ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään tiistaina 18.4.23 kevätkoulutuksen jälkeen n. klo 15.30 etäkokouksena Teams-sovelluksella.
Kokouksen esityslista alla. Ilmoittaudu kokoukseen vapaamuotoisella sähköpostilla perjantaihin 14.4.23 klo 16:00 mennessä, niin saat linkin ilmoittamaasi sähköpostiin.
Tervetuloa mukaan kokoukseen!
Skoopin hallitus

Kokouksen asiakirjat: esityslista, toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase

____________________________________________________________________________________________________

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta

4. Puheenjohtajan valinta kohdan 8. ajaksi

5. Esityslistan hyväksyminen

6. Hallituksen laatima toimintakertomus vuodelta 2022

7. Vuoden 20220 tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto

8. Hallituksen laatiman kertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille tilivelvollisille

9. Muut asiat

10. Kokouksen päättäminen

 

Muuttuvat sähköpostiosoitteet

Hyvä Skoopin jäsen

Hyvinvointialueille siirryttäessä useimpien sähköpostiosoitteet muuttuvat. Muistathan ilmoittaa Skoopille uuden sähköpostiosoitteesi, jotta viestimme tavoittavat sinut jatkossakin.  Osoitemuutoksia voi jatkossakin tehdä:

Skooppi toivottaa kaikille jäsenilleen hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Kutsu Skoopin syyskokoukseen 15.11.2022

Suomen koulu- ja opiskeluterveysyhdistys Skooppi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 15.11.2022 syyskoulutuksen jälkeen klo 15.30 etäkokouksena Teams-sovelluksella.
Kokouksen esityslista on löytyy tästä.
Ilmoittaudu kokoukseen vapaamuotoisella sähköpostilla perjantaihin 11.11.2022 klo 16.00 mennessä, niin saat linkin ilmoittamaasi sähköpostiin.

Tervetuloa mukaan kokoukseen!
Skoopin hallitus

Kutsu Skooppi ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 27.4.2022

Suomen koulu- ja opiskeluterveyden yhdistys Skooppi ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 27.4.2022 kevätkoulutuksen jälkeen n. klo 15.30 etäkokouksena Teams-sovelluksella. Ilmoittaudu kokoukseen vapaamuotoisella sähköpostilla maanantaihin 25.4.2022 klo 16.00 mennessä, niin saat linkin ilmoittamaasi sähköpostiin.

Tervetuloa mukaan kokoukseen!

Skoopin hallitus

Kokouksen asiakirjat:

Esityslista

Toimintakertomus

Tuloslaskelma ja tase