Ohjelma
8:15–8:30 Koulutuspäivän avaus, Skooppi ry:n pj Anu Mähönen
8:30–9:30 ARFID – syömisen välttämis- ja rajoittamishäiriö, Anna Keski-Rahkonen, mielenterveyden professori, Helsingin yliopisto
9:30–9:45 TAUKO
9:45–10:30 Nostot uusista ravitsemussuosituksista koulu- ja opiskeluterveydenhuollolle; miten visualisoida/konkretisoida perheille? Taru Lindholm, Yliopisto-opettaja ja väitöskirjatutkija, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Itä-Suomen yliopisto
10:30–11:30 Mielen ruokaa – ravitsemuksen vaikutus koululaisten ja opiskelijoiden mielenterveyteen, Anu Ruusunen, ravitsemusterapeutti, KYS
11:30-12:30 LOUNAS ja verkostoitumista (etänä)
12:30–13:30 Pikkukoululaisten syömispulmat, Annukka Moilanen, toimintaterapeutti
13:30–14:30 Kun lapsen tai nuoren paino nousee – mitä huomioida ohjauksessa? Terhi Koivumäki, th, väitöskirjatutkija, Tampereen yliopisto
14:30–14:45 TAUKO
14:45-15:30 Miten lasten ja nuorten hyvää ravitsemusta edistetään kouluympäristössä – onnistumisia kouluruokailussa, oppitunneilla ja koulun muussa toiminnassa, Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede), toiminnanjohtaja, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
15:30–16:00 Skoopin kevätkokous
_______________________________________________________________________
Koulutuksen hinta on Skoopin jäsenille 30€, muille 50€ ja se maksetaan Suomen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhdistys Skooppi ry:n tilille IBAN FI63 6601 0001 1976 49, BIC: AABAFI22.
Koulutusta anotaan lääkäreiden soveltuvien alojen erikoistumiskoulutukseksi.